Siivoustalkoissa kuudesluokkalaiset Pirkkalan koulusta 7.5

12.5.2015 klo 16:00

Siivoustalkoot pidettiin Harjavallan vesivoimalaitoksen tuntumassa torstaina 7.5.

Harjavallan vesivoimalaitoksen vieressä sijaitsee Natura2000 –alue, jossa on 7km pituinen luontopolku Paratiisilehto. Parkkialueena toimiva luontopolun alkupää on ollut siivottomassa tilassa pitkään. Länsi-Suomen Voima Oy:n vesivoimalaitoksen uudistusprojektin valvontaryhmä ideoi paikalle siivoustalkoot, johon pyydettiin mukaan läheisen Pirkkalan koulun oppilaita. Koulun rehtori innostui asiasta ja ehdotti kuudesluokkalaisten ulkoilupäivän yhdistämistä siivoustalkoisiin. Myös luontopolun ylläpitäjänä toimiva Metsähallitus sekä alueen tiestön ja puistojen ylläpitäjä Harjavallan kaupunki lähtivät mukaan toteutukseen.

Siivoustalkoot suunniteltiin tarkasti turvallisuus huomioon ottaen. Ohijuoksutusta pyydettiin välttämään siivouksen aikana ja alue rajattiin merkkausnauhalla työmaalle pääsyn estämiseksi. Patosilta oli myös suljettu liikenteeltä. Työmaata informoitiin talkoista, jotta työmaaliikenteen järjestelyissä otettaisiin huomioon lapset. Lapsille hankittiin hanskat ja Harjavallan kaupunki toimitti jätesäkit.

Torstaina 7.5 puolen päivän aikaan saapuivat 35 kuudesluokkalaista pyörineen patoalueelle. Oppilaat jaettiin seitsemään ryhmään, he valitsivat itselleen johtajan ja nimesivät tiiminsä. Näin Kurvadogit, Boshinagui, Treehousemafia, Hillomunkit, Team Lahna, Pismyyrä ja Team Nallepuh -ryhmät lähtivät johtajiensa vetäminä merkityille siivottaville alueilleen metsään, rinteille ja hiekkakentälle. Vajaan tunnin aikana roskat ehdittiin kerätä koko alueelta pois jätesäkkeihin. Pääosa roskasta oli muovia ja paperia, mutta sieltä löytyi myös 7 autonrengasta, puutavaraa ja 2 huumeneulaa, jotka oppilaat osasivat heti viedä varovasti opettajalleen.

Kiitoksena siivouksesta LSV tarjosi oppilaille hillomunkit ja limut työn päätteeksi. Lopuksi oppilaille pidettiin pieni esitys vesivoimalaitostekniikasta, vesivoiman käytöstä ja meneillään olevasta uudistusprojektista. Samalla korostettiin matematiikan tärkeyttä koulussa, mistä matematiikan opettajana toimiva rehtori oli erityisen hyvillään.

Kiitos kaikille osallistujille!

Jaa sivu: